Theorie

Voordat je praktijklessen mag volgen, moet je eerst in het bezit zijn van je theorie. Als je 15,5 jaar bent, mag je theorie-examen doen. Wij raden je aan om te oefenen voor je theorie-examen. Trekkerrijbewijs.nl biedt je twee manieren voor het leren en oefenen.

Start vandaag nog met je theorie online

Je kunt je theorie leren met behulp van E-learning. Via de webshop webshop.trekkerrijbewijs.nl kun je online theoriemateriaal bestellen. Direct na betaling ontvang je een inlogcode, waarmee je kunt inloggen. Je kunt dan meteen beginnen met het leren van de theorie!

Klassikaal

Wij bieden ook klassikale theoriecursussen aan. Aanmelden is mogelijk via info@trekkerrijbewijs.nl
Let op: bij de klassikale les is geen standaard lesmateriaal voorhanden. Je kunt hiervoor de E-learning gebruiken, die je zelf kunt aanschaffen via onze webshop.

Wat kost een trekkerrijbewijs? (theorie)

Onze theorie trainingen zijn geschikt voor mensen die moeite hebben met leren en/ of dyslexie hebben. Met een theorie examen kun je kiezen voor een examen met extra tijd of individueel (mondeling)

Tarieven trekkerrijbewijs Prijs
Online theorie cursus € 62,50
Theorie examen € 75
Theorie examen (extra tijd) € 90,-
Theorie examen (individueel) € 120,-
Theorie privéles per uur € 45,-

Praktijk

Vanaf 16 jaar mag je praktijklessen volgen. Trekkerrijbewijs.nl biedt je een starterspakket aan van 12 uur (3 x 4 uur) Tijdens de rijlessen wordt er aandacht besteed aan het aan- en afkoppelen, voertuigbediening, inzicht in het verkeer, en krijg je aantal bijzondere verrichtingen.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit aan- en afkoppelen van de kipper, bijzondere verrichtingen en een zelfreflectie. Daarnaast wordt gekeken naar je verkeersinzicht en rijgedrag. Voor het examen wordt 1,25 uur begeleidingskosten doorberekent.

Wat kost een trekkerrijbewijs? (praktijk)

Bij Trekkerrijbewijs.nl hebben we geen kant en klare pakketten die we verkopen. Bij ons start het lesproces altijd met een proefles.

Tijdens de proefles maken we een inschatting van je rijtalent en van het aantal lessen wat wij verwachten dat je nodig zal hebben voor het behalen van je rijexamen. Hoeveel lessen dit zijn kan per persoon erg verschillen. Gemiddeld heeft een leerling tussen de 10 en de 18 rijlesuren nodig. Dit betekend dat de volledige rijopleiding tussen de €1100,- en €1900,- zal kosten. Hoeveel dit precies zal zijn wordt na afloop van de proefles duidelijk.

Subsidie
Via Colland is het in een aantal sectoren mogelijk om 50% subsidie te ontvangen. Bekijk hier de eisen.

Belastingvoordeel trekkerrijbewijs
Zowel de theorie- als de praktijkopleiding van het trekkerrijbewijs kan een aftrekpost zijn bij de belastingdienst (onder de noemer opleidingskosten)

Hierdoor kan de netto-investering aanmerkelijk lager uitkomen. Het voordeel is afhankelijk van je persoonlijke situatie. (schijf I t/m IV)

De teruggave ligt gemiddeld tussen de €400,- en €800,-

Bekijk de voorwaarden op de website van de belastingdienst

De nieuwe tractorbestuurders

Bart

17/11/2018

Twan

16/11/2018

Tjeerd

15/11/2018

DIRECT AANMELDEN THEORIE

DIRECT AANMELDEN PRAKTIJK

Waarom Trekkerrijbewijs.nl?

  •   Grootste opleider van Zuid-Nederland
  •   21% BTW weg ermee! Bij ons betaal je geen BTW
  •   Geen wachttijden, direct beginnen
  •   Start met een gratis proefles